Bovetelimpa. Publicerat kl. 14. 00 den 13 februari, 2013. Kategori. Brödbak. Hej vänner ♥. . Annie bakar och lagar en himla massa gott – och bland alla hennes recept hittade jag detta underbara bröd, gjort på groddat bovete och solroskärnor (fast jag bytte ut dem till pumpakärnor), vatten, salt och basilika
Det finns få brödrecept som blir så lyckade som de med filmjölk i. Receptet jag bakade till kören tror jag kommer från Leila (ni vet hon som bakar) från början, men denna variant blev mindre vuxen
Nu govänner ska jag lära er ett knep för att få de absolut godaste vetefrallan ni bakat. De blir som de man köper tidigt om morgnarna på lokala bagerier
Det här receptet kommer från en pärm på jobbet och är bara sååå bra. Brantevikssill är inte bara gott utan också en jättefin gå-bort-present eftersom den är så dekorativ
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Växthuset är rensat på squash sedan flera veckor tillbaka och vi fick en hyfsat stor skörd i år. En inläggning blev det av de sista som skördades och förutom att det var plättlätt att göra det så är det väldigt gott också
Skölj gurkorna o skiva dem. Varva ner gurkor, dillkronor och senapsfrön i en stor kruka eller spann. Rör ihop ättika, salt, och socker tills sockret smält och slå över gurkan
Skala och skär pumporna i små tärningar. Slå den utspädda ättikan i en gryta och bland i sockret. Gör ett litet knyte med kryddorna i och lägg i lagen och koka en stund så sockret löser sig ordentligt
Jag gjorde en ny surdeg häromdagen, receptet var ifrån Leilas senaste kokbok "One more slice" och så är även det första brödet som jag gjorde av surdegen