Mina favoriter

Mina favoriter

  • 20 Recept
Mina favoriter
Grekiskt olivbröd med fetaost

Grekiskt olivbröd med fetaost

Ugn. 250/200°. Värm vätskan till ca 37° och rör ut den smulade jästen i den. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet
Grillade bläckfiskringar med chili och koriander

Grillade bläckfiskringar med chili och koriander

Grillade bläckfiskringar är en perfekt förrätt som hela min familj gillar. Barnens favorit är Calamares fritto och det beställer de alltid på Lomma fiskbod när vi är där ibland på lördagslunchen
Thailändsk stark skaldjurssallad

Thailändsk stark skaldjurssallad

Detta är ett försök att efterapa en rätt som jag ätit ute. Det recept jag lägger ut här är väl rätt starkt men jag kryddade upp den ytterligare lite för jag vill att den skall  ha ordentligt drag
Citron- och scampipasta

Citron- och scampipasta

av MosternEn fredagsklassiker hemma hos oss är citron- och scampipasta som görs lite "på en höft". Eftersom rätten dessutom görs på färsk pasta (tagliatelle, gärna med citronsmak) tar den noll och ingen tid alls att laga
Apfelstrudel i filodeg

Apfelstrudel i filodeg

Mina recept går inte in på Hitta recept under 2013. De utreder. Sök mig på     Skaparlusten var stor. Här ska minsann användas de bästa ingredienserna

Apfelstrudel

Denna tyrolska paradefterrätt går alltid hem. Här kommer min variant med mandelmassa och hasselnötter. Fö 4 personer
Smördegsbakelser/apfelstrudel

Smördegsbakelser/apfelstrudel

Låt smördegen tina. Hacka russin, nötter (el använd mandelspån om du har bråttom) och äpple. Blanda kanel, smör, socker och ev citron i en skål till fyllningen
Päron på tre sätt

Päron på tre sätt

Det finns dagar då maten ska gå riktigt fort och en eventuell dessert utgörs på sin höjd av glass från frysen

Recept- Spenatfylld börek

Spenatfylld börek. Ingredienser. 1 paket filodeg. 500 g färsk eller fryst spenat. 200 g fetaost. 3 dl yoghurt. 2 msk olivolja
Filoknyten med spenat, feta och mynta

Filoknyten med spenat, feta och mynta

Muffinsplåten är min bästa vän för tillfället. Jag försökte mig på att vika små fina trekantiga piroger häromdagen, jag klarade av tre, sedan blev duttandet och pillandet för mycket
COLESLAW

COLESLAW

Världens enklaste och jätte goda coleslaw, den går på. nolltid att fixa ihop. Detta behöver du. 4-6 personer
Pulled pork på Tinas vis

Pulled pork på Tinas vis

Som jag berättade häromdagen så skulle jag göra en pulled pork i söndags. Redan vid niotiden på morgonen åkte grisen in i ugnen och där fick den stå i nästan nio timmar
Pulled Rostbiff

Pulled Rostbiff

Tänk att en misslyckad rostbiff kunde bli så god som pulled beef istället. Detta skulle först bli en vanlig 62-graders rostbiff men slutade som en långdragen oxe istället
Pulled beef

Pulled beef

Då har jag klarat av att jobba för första gången 2012. Det gick bättre än en förväntat, dagen gick i ett rasande tempo