Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i kallt vatten. Tillsätt olja, socker och salt. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner lite i taget i degvätskan
Häll vattnet i degblandaren eller matberedaren. Smula ned jästen och rör tills den löst sig i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl mjöl till utbakningen
Jag har mest bakat matbröd med jäst den senaste tiden, men fick lust att göra ett bikarbonatbröd. Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
Som jag berättade så fick jag en rågsurdegsgrund häromdagen som är över 100 år gammal. Hur kul som helst och nu har vi också testat att baka med det, eller rättare sagt, min sambo har bakat
I onsdags bjöd jag på avslutningsfika i form av dessa smarriga, lättbakade havretoscarutor. Den här veckan var min sista arbetsvecka på kyrkogården för den här säsongen
Vill du göra succé på nästa barnkalas. Ja då ska du baka en slingrig och färgglad ormtårta. Barnens glädje och stora nyfikna ögon när denna tårta dukades fram var oslagbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.