Tillagning kokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen
I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng. Snabbt, enkelt och gott - som vanligt när jag lagar mat alltså
Tusan. jag har inte varit här på väldigt länge. saknad eller inte tälger inte en historia. I vart fall så räcker inte tiden till för bloggen förtillfället när jobb o studier tar all min tid och uti mellan familjen
Då var det dags för premiärbaket till Månadens Sötsak som anordnas av Söta saker. Månadens tema var muffins så då passade jag på att testa lakritspulvret som jag fick i present för ett tag sedan
Då fortsätter lakritsbaket. Gjorde en favorit i repris med drömtårtan med lakritskräm. Den är mums. Men idag blir det recept på sockerkaka med lakrits och citron
Crème brûlée, ”bränd grädde” på franska, inte att förväxla med Crème caramel (brylépudding), är en dessert där de viktigaste ingredienserna är socker, äggulor, grädde, mjölk och vanilj
10 jordgubbar (mina var frysta). 10 jordgubbar (mina var frysta). Marmelad på jordgubbar och chiafrön helt utan sockerDet är superenkelt och går supersnabbt att fixa sin egen marmelad eller sylt utan socker och andra konstigheter