Mina favoriter

Mina favoriter

Agges älgstek i ugn

Smörj steken med blandningen. Sätt steken i en stekpåse eller lergryta. 125 grader, cirka en timma/kg. Sila såsen
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Putsa köttet och skär det i munsbitar, ett par centimeter i kubik. Hetta upp en stekpanna med lite av smöret i taget

Saffranskaka med Toscatopping

Sätt ugnen på 175° Smöra och bröa en springform. Rör smör och socker poröst. Vispa i ett ägg i taget. Mortla saffranet med en sockerbit

Äggsallad med rökt lax

En jättegod äggsallad som du kan blanda ut med rökt lax, räkor, kräftstjärtar, röd lök eller purjo. Den fungerar jättebra som den är bara som tillbehör till rökt lax, skinka eller varför inte på en bit Finn Crisp
Fyra sorters snittar

Fyra sorters snittar

Hejsan. Häromdagen fick jag önskemål att dela med mig av lite recept på snittar inför student- och examensfester
Plock och förrätt med luftorkad skinka

Plock och förrätt med luftorkad skinka

Lite plock och fördrink innan en fördrink är aldrig fel och man kan göra det väldigt enkelt. Melon med lite finare salami med ett basilika blad eller varför inte salta ädelostkex ( 3 msk persilja, 60 g ädelost, 1 dl kesella och valnötter att dekorera med) samt lite oliver i en skål
Marinerad fläskytterfilé

Marinerad fläskytterfilé

Enkel marinad som passar till det mesta. Här har jag använt den till fläskytterfilé och marinerade i en bigpack då jag skulle grilla på annan ort
Kycklingrullader

Kycklingrullader

I början av veckan lagade vi de här grymt goda kycklingrulladerna. Jag tror att många med mig har blivit frestade att prova när vi sett Leif Mannerström laga rätten i sin reklam på tv
Origami: Julgranen

Origami: Julgranen

På Nobeldagen dukade vi med servettbrytningen Ädelstenen. Gör man samma vikning med 3-4 papper/servetter av olika storlek får man en väldigt fin julgran