Helstekt oxfilé med italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål
Min matblogg
Min matblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • or
  • 700 gram oxfilé, hel, färsk
  • 3 dl kantareller, gula, eller trattkantareller
  • 1 msk smör
  • 1 msk persilja, hackad
  • 2,5 paket bacon, skivad eller Italiensk pancetta
  • 5 st bakpotatis
  • 1 msk maizena
  • 200 gram parmesanost
  • 2 msk basilika, färsk, finstrimlad
  • 1 msk körvel, finstrimlad
  • 1 tsk timjan
  • 4 dl savoykål, strimlad, eller grönkål
  • 1 st Schalottenlök
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1,5 dl grädde
  • 0,5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl rött vin
  • 0,5 msk kalvfond
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 st lagerblad
  • 0,5 msk maizena
  • 58 grader och
  • 10 minuter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.