Låt det koka upp under omrörning och puttra ett par minuter. 225 grader ca 30-40 minuter. Gorgonzolasås4 personer2 dl laga lättgrädde1 dl minifraiche1 msk kalvfond1 tsk sojaca 75-100 g gorgonzola (beroende på hur mycket ostsmak du är ute efter)Blanda samman ingredienserna utom gorgonzolan i en kastrull. Lägg i en ugnssäker form och gratinera i ugnen vid 200-225 grader, tills baconet får färg, ca 20 minuter. 30-40 minuter
Men jag vet inte om vi blev så mycket klokare faktiskt Jag hörde någon som hade som löfte att varje dag se till att göra minst en person glad, och det tyckte jag lät som ett väldigt bra löfte
Låt koka utan lock ca 10 min. Vispa i maizenaredningen och låt koka 1 min. Sätt in fatet vid servering och tillaga mitt i ugnen i 225°C, 10-15 min beroende på om köttet är kallt eller hur pass stekt man vill ha det
Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör. Börja med potatiskakan och den ska göras minst 3 tim i förväg för att man ska kunna skära den i skivor. Stek oxfilén medium med innertemperaturen ca 55 – 58 grader och låt filén sedan vila i folie ca 10 minuter. Grädda potatiskakan i mitten av ugnen i ca 60 minuter. När potatiskakan är klar så ska den kallna under press i kylskåpet minst 2 timmar. ca 10 minuter
15 min. 30 - 40 min. 10 - 15 min, 250°. Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Lägg i aluminiumfolie och låt köttet vila 10-15 minuter. Ska ni äta oxfilé ikväll. Då kan jag rekommendera att helsteka oxfilén i ugnen, det är så smidigt och framför allt supergott
Rulla in köttbiten och rulla gladpacken tajt runt om, låt vila i kylskåpet i 15 minuter. Grädda sedan i 200 grader i 20-25 minuter (för ganska rött). Låt vila 10 minuter innan det serveras
Skala potatisen och skär i mindre bitar. Fräs ihop någon minut. Beroende på sprits kan det räcka med ett varv, med en mindre sprits - spritsa i två lager
På bilderna är mitt kött stekt till 55 graderÖnskar du köttet riktigt genomstekt ställer du in temperaturen på 60-62 grader iställetStäll in köttet en bit ner i ugnen och låt termometersladden hänga ut genom ugnsluckanFör min oxfilé tog det ca 30 minuter att bli klar (55 grader)Gör under tiden klart några lager aluminiumfolie som du strax skall linda in köttet iNär köttet är färdigstekt (55 grader för rött/rosa eller 60-62 grader för genomstekt) lägger du köttbiten på folien och lindar in den till ett paketLåt köttet snabbt kylas av. många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur på 72 graderLägg dem nu på några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket. ca 30 minuter
Köttet är inlindat i aluminiumfolie. Köttet ska ha vilat i rumstemperatur i minst 30 minuter innan jag bryner den i het stekpanna. Då kommer den ut ur ugnen och får vila 10 minuter i folien innan den skärs upp. Låt koka 20-30 minuter, sila av och reducera sedan vätskan till önskad konsistens
Blanda ner strimlad basilika och låt puttra i några minuter. Jag firar 3-årsjubiléet av min 29-årsdag och jag förväntar mig frukost på sängen följt av en lugn och skön dag som avslutas med en god middag som jag fått laga till under eftermiddagen
Pensla med äggula runt om och stek i ugnen ca 20 - 30 minuter (tills innertemperaturen är 58 - 60 grader). Låt oxfilén vila ca 15 minuter innan servering