Gräddstuvad lever till höstmiddag Kycklinglever är väldigt billig, god och nyttig mat. Det är tyvärr inte så många som äter den idag, men jag tycker det är väldigt gott
Först av allt vill jag önska er som kikar in här en riktigt god fortsättning på det nya året. Idag, årets första dag, har vi njutit av en riktigtsaftig, mör och god helstekt fläskytterfilé
Min mamma är en hejare på att göra goda smörgåstårtor. Hon har gjort såna så länge jag kan minnas och lite hämmad har jag nog blivit av att hennes är så populära
Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Det blir knappast enklare än såhär att göra en riktig god ugnsstekt kyckling. Jamie Oliver är en av mina stora inspirationskällor och dagens middag gjordes utifrån hans recept som finns i boken Happy Days with the Naked Chef
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och ställ åt sidan för tillfället. (jag brukar servera laxen med pressad potatis och då går det snabbare att koka den om man skär den i mindre bitar)
Idag blev det en snabb gratäng till middag. Gott och lätt, som det ska vara. 1 person (hade en liten pajform) 1/2 pkt bacon (strimlat)1 msk hackad rödlök1 dl grädde 2 msk riven Västerbottensost 1/2 broccolibukett Salt, svartpeppar Fräs baconet så det får lite färg, tillsätt sedan löken och låt den bli mjuk
Kokospannkaka (ca 10-12 småpannkakor) 3 ägg2 dl fet kokosmjölk (eller 1 dl grädde+1 dl vatten) 1 dl mandelmjöl 1/2 dl kokosflingor 1 msk fiberhusk 1 krm salt 1/2 tsk vaniljpulver Kokosolja att steka i Blanda alla ingredienser och låt stå ca 5 min
Till laxen brukar jag ofta göra denna otroligt enkla, men ack så goda, citronsås. 1 ekologisk citron4 dl vispgrädde 1/2 msk fisk/skaldjursfond eller 1/2 fiskbuljongtärning 1 äggula Riv skalet från en ekologisk citron och blanda med grädden i en kastrull