Det var minst sagt härligt att ta helg i fredags efter en vecka med sprängande huvudvärk & halsont. Dock verkar jag ha smittat lilla skrutt - så vi får se om det här blir en vecka med vabb
Massor med härliga ingredienser som gifter sig med varandra. Servera med klyftpotatis och sallad. Fläskfilé med gorgonzola400 g fläskfilé kryddad med salt och peppar5 dl vispgrädde8 st medelstora champinjoner1 röd paprikaca 200 g gorgonzola2 msk kalvfond0,5 dl mango chutney2 msk dijonsenap2 vitlöksklyftorsalt och pepparhackad persiljamaizena redning2 dl smakrik riven ostGör så här. 8 st medelstora champinjoner
-) Det blev en julig buffé med en rad goda rätter och så klart glöggprovning och en massa ost. Stek svampen i lite smör och lägg den tillsammans med tomathalvorna i en smord ugnsform
I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratinerades med stekt lök och rosmarin. Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Vi var på firmafest igår med Lars jobb på statt med god mat och underhållning. Ja,ja hursomhelst har dagen gått på halvfart med en skön promenad i vackert höstväder och fikafrämmande och nu snart middagslagning
Smaka av med salt och svartpeppar. Därefter rör ned kyckling och låt koka med en stund. Börja med att koka pasta, satsa gärna på en finare sort som kokas cirka 15 minuter
Ett fint hotell, mycket god mat, en båttur i skärgården, bio och en hel del shopping hann vi med. En mycket god rätt som passar perfekt på ett buffébord, men också nu på sommaren att servera med lite potatissallad
börja med att göra en av dessa såser som för övrigt var fantastiskt goda ( jag gjorde båda). Bryn i stekpanna, krydda med salt, peppar och italiensk salladskrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.