Förrätter

Förrätter

  • 19 Recept
Förrätter
Räkpajer med Västerbottensost

Räkpajer med Västerbottensost

Pajdeg. Lägg mjöl, sesamfrön, smöret i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa
Räkor med avokadomousse

Räkor med avokadomousse

2 personer. 1/2 kg räkor. 2 avocado. 4 små runda brödbitar. aioli. 2 Citronskivor. Grönt blad till garnering. 1. Skala räkorna
Sashimi

Sashimi

Godaste frukosten ever. Tänk på att frysa laxen minst 72 timmar så eventuella parasiter dör. Jag brukar köpa en halv eller en hel laxsida och skära tunna skivor
Enkla Kräftsnittar

Enkla Kräftsnittar

Våren är verkligen på intågande nu. Det märks på att det börjar komma ut lite vårligare kläder i butikern, lite mer värmande vindar men framför allt på att det kommit en hel del tranor hit nu och i deras släptåg även en hel del turister
Sill à la Russ

Sill à la Russ

Slå av spadet ifrån sillen och lägg den på botten av ett plant fat (inte på varandra). Blanda gräddfil och majonnäs och bred ovanpå sillen så allt täcks
Grillade ostron med tillbehör

Grillade ostron med tillbehör

Sofia fick idén att grilla ostron efter att ha läst eller hört att man kan göra så. Ostronen fick sällskap av finhackad schalottenlök, koriander utrört i olivolja, lite citronsaft och salt

Sniglar i kryddsmör

Sätt på ugnen på 275º. Öppna snigelburken och sila av spadet. Blanda alla ingredienserna till kryddsmöret i en rundbottnad skål

Franska sniglar

Blanda ingredienserna till vitlökssmöret. Pressa vitlöksklyftorna, finhacka schalottenlöken och. persiljan
Sniglar A'la provencale

Sniglar A'la provencale

1. Tvätta skalen och låt dem torka. Låt sniglarna rinna av. Sätt ugnen på 275 grader. 2. Blanda samtliga ingredienser tillvitlökssmöret
Dumplings

Dumplings

Dumplings. Jag hade finbesök från Malmö som kom på en väldigt bra idé. Att vi skulle göra dumplings. Självklart tog hon för givet att jag skulle veta hur man gör dumplings men sanningen är den att jag nästan ALDRIG lagar asiatisk mat
Ångkokare - en favorit i köket!

Ångkokare - en favorit i köket!

Ångkokare i bambu är en fantastisk uppfinning till köket. Den kan användas till många rätter och råvaror och är en skonsam tillagningsmetod
Diga Diga Do

Diga Diga Do

 . Jag älskar verkligen sushi. Absolut inte all sushi, egentligen bara en slags – tempurascampi med massor massor massor chilimajonäs

Asian Pong

Jag måste bara tipsa er om Asian Pong i Skärholmen centrum. Så himla fräsch och god mat. Jag har nog aldrig njutit så mycket av asiatisk mat

Scampi fritti

1.  Gör såsen genom att blanda majonnäsen med gurka, kapris och kryddgrönt. Ställ såsen kallt att "mogna"
Scampi med thaiinslag

Scampi med thaiinslag

Strimla paprika och purjolök, fräs i rikligt med smör. Finhacka under tiden vitlök, chili och koriander, riv ingefäran
Vitlöksfrästa chiliräkor

Vitlöksfrästa chiliräkor

Kärna ur chilin och skala vitlöken. Finhacka chili och vitlök. Fräs chili, vitlök, ingefära och spiskummin i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 1 min