Idag testade jag det berömda ”slow-cook”-varianten – ”pulled beef”. I morse tog jag ut en entrecôte-bit på cirka 1 kilo och la i en liten gjutjärnsgryta
Som jag berättade häromdagen så skulle jag göra en pulled pork i söndags. Redan vid niotiden på morgonen åkte grisen in i ugnen och där fick den stå i nästan nio timmar
Jag har sagt det förr och säger det igen. Åhhh vad jag älskar min tryckkokare. -) Att laga Pulled Pork kräver sin tid, allt från 4-12 timmar, men med tryckkokaren kan man få den klar på 80 minuter
Oavsett hur vädret är så fortsätter vi kocka i vår crockpot, det har visat sej passa oss bra de dagar man har lite väl mycket på sitt schema och inte har så mycket tid att stå vid spisen
För ett tag sedan blev jag tillfrågad om jag ville testa en CrockPot. Jag slängde i några potatisar, sötpotatis och lök, smaksatte kycklingen med ett gott kryddsmör, hällde över lite vatten och buljong och sedan var den igång
Någon av de tillsatta ingredienserna (jag satsar min peng på chipotlepulvret) gav rätten inte bara styrka men också en påtaglig beska som trängde igenom rätten
Solen lös med sin frånvaro direkt in genom sovrumsfönstret den där måndagsmorgonen i höstjuli. Utanför stod träden näst intill i horisontellt läge och visst fanns det lite fagra vattendroppar i luften som vackert blåste förbi och formade små mönster på mitt fönster