Strö det över jordärtskockorna och droppa på lite olivolja. 1 kg jordärtskockor. Skala och skiva jordärtskockorna, ca 1/2 cm tjocka skivor. 1 kg jordärtskockor
Ni kanske tillagar jordärtskockor mest hela tiden, foodies, men här i Najnis kök är jordärtskockan av okänd anledning en sällsynt gäst, något Najni bestämt sig för att ändra på
Vi grillade i helgen och som tillbehör åt vi gratinerade jordärtskockor. Börja med att skala jordärtskockorna, koka dem i lättsaltat vatten, tills de är mjuka, ca 20 minuter
600 g jordärtskockor, skrubbade. 1600 g jordärtskockor, skrubbade 3 dl grädde 100 g skalad mandel 1 kruka dragon, plockade blad salt och peppar matoljaDela jordärtkockorna och lägg med snittsidan upp i en ugnsfast form
4 Ingredienser 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 klyftor vitlök 1 msk smör 1 ½ dl vitt vin eller matlagningsvin 0,5 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde valfri mängd salt och peppar valfri färsk krydda till garnering, beroende på säsong och tycke Instruktioner Börja med att skala jordärtskockorna och potatisen och skär dem i bitar. 500 g jordärtskockor
Vänd jordärtskockorna i olja och lite salt på en ugnsplåt eller i en ugnsfast form. 500 g jordärtskockor, skalade och halverade. 500 g jordärtskockor, skalade och halverade
En "vårig" lunch med små, nyskördade - och väldigt närproducerade - jordärtskockor. Skala och koka jordärtskockorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka (ca 15 minuter)
Tvätta jordärtskockorna, dela dem på längden och skär en plan botten på dem. Lägg jordärtskockorna tätt i ugnsfast form, så att de fyller ut hela bottnen
Lägg i de skivade jordärtskockorna och blanda. Inte vet jag om det är säsong för jordärtskockorn, men nu är de i alla fall riktigt stora, har mindre "knölar" (dvs, är lättskalade) och är hyfsat billiga (29. Jamies bakade jordärtskockor med brödsmulor, timjan och citron (4-6 p)1 kg jordärtskockor, skalade och skivade3 dl grädde eller creme fraichesaft av 1 citron2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade1 näve timjan, färsk, repad och hackad3 rejäla nävar riven parmesansalt och peppar2 rejäla nävar färska brödsmulorolivolja* Värm ugnen till 220 grader. Jordärtskockssoppa med kavring- och äppelströssel (4 p)3 schalottenlökar1 vitlöksklyfta1 kg jordärtskockor1 msk citronsaft2 msk smör1 dl torrt vitt vin2 st grönsaksbuljongtärningar1 l vatten2 dl vispgräddeStrössel2 skivor kavring, 2 msk olja, 1 st rött äpple, 50 g västerbottenost, 2 msk hackad persilja, 1 nypa socker, salt och peppar. Lägg i jordärtskockorna och koka dem mjuka, ca 15 min. 1 kg jordärtskockor. 1 kg jordärtskockor
Ingredienser, 4 personer300 g jordärtskockor8 dl grönsaksbuljong3 dl grädde1 tsk salt0,5 dl persilja, hackadGör så härSkala jordärtskockorna och lägg dem i kallt vatten. Koka jordärtskockorna mjuka i grönsaksbuljongen cirka 15 minuter. 300 g jordärtskockor
6 st jordärtskockor. Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Trä upp köttet på spett och marinera i lite whiskey, soya, och peppar över natten
För jag är nämligen väldigt stolt över våra egenodlade jordärtskockor. Jordärtskockorna har förvarats i garaget, invirade i tidningspapper hela vintern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.