När suget slår till vid lunch är det ganska fint att käka en omelett. Det hela tar ca 8 minuter att tillverka, så fram med skärbrädan och en skarp kniv och kör
Igår gjorde vi en ny soppa, kycklingsoppa med smak av curry med recept från Helena. Värmande kycklingsoppa3 kycklingfiléer2-3 morötter2-3 paprika, olika färger1 broccolistånd1 gul lök7 dl vatten3 dl grädde1,5 msk kycklingfond1 msk harissacurrysalt och pepparStrimla kyckling, slanta/tärna morötter, tärna paprika, skär ner broccoliståndet i mindre bitar och gör båtar av löken
Skala rödbetor, morötter och lök. Strimla alla grönskakerna utom en rödbeta, gärna i matberedare. Smält fettet i en gryta, lägg i och fräs strimlorna ett par minuter
Torsdag och soppdag. Tänkte överraska med ännu en soppa. -)Ingredienser för 2-4 personer3 st schalottenlökar6 st vitlöksklyftor2 msk smör5 dl vatten1 st grönsaksbuljong2,5 msk vetemjöl5 dl matlagningsgrädde1 knippe gräslökSalt, efter smakPeppar, efter smak140 g baconGör så härFinhacka schalottenlök och vitlök
Tina och rensa humrarna. Dela köttet i bitar. Strimla fänkålen fint och hacka tomaterna. Ta ut 8 runda plattor i smördegen som är 1 cm större än ett ugnssäkert glas, typ duralexglas