1 kurv jordbær Vaniljesaus, grunoppskrift. 1 vaniljestang2 ½ dl H-melk2 ½ dl fløte100 g sukker100 g eggeplommerSplitt vaniljestangen og skrap ut frøene
25 g smør25 g hvetemel3 dl melk100 g ostsalt og pepper Ta frem en kjele, smelt smøret. Ha i melet og pisk godt med en visp i 2-3 minutter på middels varme
Riskrem med rød saus er fast juledessert hos oss som hos veldig mange andre. Ferdigkjøpt saus smaker omtrent ingenting og inneholder sannsynligvis veldig lite, om noen, bær i det hele tatt
Majonnäs. Mixa ägg, vinäger, senap, salt, peppar och curry i matberedare. Häll ner oljan i en tunn stråle genom matarröret under tiden maskinen går, kör tills det blir tjockt och krämigt
Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Precis som i många andra hem den här kvällen så laddas det för mellomys. Här i Willa Dana står laxfilé, ris, sallad och godaste romsåsen på menyn
Den heter säkert något annat, men vi gav den namnet Tahu,,, för vi kunde inte hitta något namn på den och när jag la upp en bild på Facebook till en kompis som kallas Tahu trodde en väninnan att den hette så
Som vi skrivit tidigare så har vi skurit ner på vitt socker rejält här i köket, framför allt så är det herr M som verkligen har tagit ett krafttag om det vita sockret
Denna drink hade vi på mitt 50-års kalas och det var en bra "starter" på ett rejält party. Här kommer mitt recept på Cosmopolitan, receptet är till en drink
1. Börja med att halvera granatäpplet och banka ur kärnorna. 2. Häll ner kärnorna i botten av glaset. 3. Ryck några kvistar mynta och lägg ned i glaset