Om du tycker att du har en för salt skinka kan du reducera saltet genom att lägga den i en lagom stor gryta med kallt vatten, låta den koka upp och sedan spola av den under kallt vatten
Nu har vi laddat frysen med det godaste grisköttet som går att få. Det är naturligtvis Persfolk Gård som än en gång har visat prov på sin förträfflighet när det gäller att leverera högkvalitets kött och chark
Ingredienser. 1 kg högrev1 l vatten1 purjolök1-2 morötterfärsk dill i krukavitpeppar, saltsås. smör2-3 msk vetemjölca 3 dl kokspad1 dl gräddeinläggningslag (koka ihop ½ dl ättika, ½ dl vatten och 1/4 dl strösocker, låt svalna)
Jag gjorde köttgryta igår som vi åt ikväll. Shit and my good vad gott det blev. Här kommer receptet. 1,5 kg nötkött, högrev, eller ytterlår, eller fransyska ( jag använde märgripa)2 msk smör&rapsolja 2 st morot/morötter 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin, ca 5 dl köttbuljong, ca, (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan, torkad, eller några kvistar färsk 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or), ca 20 st steklök, ca 400 gram champinjoner, (helst små) 2 paket bacon Tillagning8 - 10 portioner1
Börja koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Starta ugnen på 225 grader. Hacka lök och vitlök och stek tillsammans med färsen tills den är klar
Häll ströbrödet i en bunke tillsammans med vatten eller mjölk, låt svälla ca 5 minuter. Stek på den finhackade löken i flytande margarin så att den blir mjuk
Skär zucchinin i strimlor. Skala och skiva löken. Skölj linserna och låt dem rinna av. Blanda zucchini, lök, linser, rucola, vinäger och salt i en skål
I dag har det varit en perfekt dag då jag har hunnit lite smått o gott. Jag har vilat i soffan o sett skidåkning och alpint på tv, jag har förberett morgondagens festmiddag, jobbat lite och röjt lite i ett förråd, jag har haft trevligt spontan-fika-besök och jag har hunnit ta bort lite tomtar
I dagens biffar har jag blivit inspirerad av min kollegas Jennys blogg (se länken längst ned på sidan) när hon skriver om kombinationen ost och rödbetor så här kommer en variant