Lyxigkladdkaka. Kladdkakan satt som en smäck till Andra chansen igår. Nougatsåsen hade jag kunnat ha med mig varje dag och trycka i mig när jag känner mig låg
Receptet kommer från Fridas bakblogg Lyxigkladdkaka. 250 g mjölkchoklad (jag tog den med jordgubbscrisp). Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30×30 cm) med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, kanterna ska vara fasta och mitten ska vara lite kladdig när kakan är klar. 250 g mjölkchoklad (jag tog den med jordgubbscrisp)
Servera gärna med risgrädde (tex sojatoo) och färska bär. 150g mjölkfritt smör(tex carlshamns)3 dl strösocker 3 dl Finax mjölmix(orange)4 msk ljus sirap1 dl kakao1 krm bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1,5 dl risgrädde(RiceDream)Smöra med mjölkfritt smör och bröa med kokosflingor. Sedan baka i nedre delen av ugnen 175 grader i ca 25-30 minuter. ca 25-30 minuter
Smält chokladen till glasyren i vattenbad eller i micron, rör samman med vaniljvisp till en slät smet och tillsätt sedan lite färskpressad apelsinsaft, smaka av till lagom apelsinsmak
I dag blir det en tidig start på jobb-dagen. Det var många olika "allergier" att ta hänsyn till på mitt kalas, de som undviker gluten fick en tårta medan äggallergikern Isak fick en kladdkaka
Vill du lyxa till det ytterligare så servera kladdkakanmed lättvispad grädde och hallongrädde. Detta kan vara det godaste receptet någonsin på kladdkaka
Under tiden innan du gör detta börja då med att bryta chokladen i småbitar och ställ den senare över ett vattenbad på låg värme så chokladen hinner smälta
Smakerna har ju till stor del att göra med varför det blev så gott (gott+gott=superjättemegagott. 7 Lys Melk-Kladdkaka100 gram smör eller margarin3 dl socker2 ägg1 tsk vaniljsockeren nypa salt5 msk kakao1 ½ dl vetemjölLys Melk efter smak (helst nästan för mycket)Ugn. (Se bild)Grädda i 12-15 minuter i mitten av ugnen, ta ut och låt svalna något innan ni sätter i er den med detsamma
Denna lyxigakladdkaka är något jag gått och funderat och längtat efter länge. Choklad, nötter och cocktailbär har jag har haft i skafferiet och häromdagen fick jag tummen ur och bakade en riktigt kladdig kladdkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.