4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera rödtunganmed såsen, kokt pressad potatis och gärna lite grön sparris. Vi använde oss av rödtunga, stora fina filéer, men vilken plattfisk som helst går att använda, bara filéerna är tillräckligt stora för att rulla ihop till en rullad med lite fyllning inuti
Blanda i mjölk och smör och vispa med handvisp (absolut inte elvisp, för då blir purén klistrig). Under tiden som grädden i såsen reduceras, börjar du med fisken
1 Salta torskfilen och låt det rimma ca 10 min. 2 Stek bacon, champinjoner skurna i fjärdedelar med smör i en het stekpanna. 3 Smaka av med salt och peppar. 4 Servera torsken medchampinjoner, bacon och potatismos
Smaka av med salt och peppar. Lägg ut fiskfiléerna med f d skinnsidan nedåt. salt och nymalen vitpeppar. Lägg upp på varma tallrikar och toppa med några blad basilika
Smörstektachampinjonermed kraftig vitlökssmak och en touch av persilja. Häromkvällen såg jag att jag hade en del färska champinjoner i kylen som behövde användas, och eftersom att jag inte tycker om att slänga mat så bestämde jag mig för att experimentera lite med dessa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.