En lättlagad men ursmarrig rätt är quesadillas. Tortillabröd som läggs ihop med en god röra emellan och sedan steks i en het stekpanna så att fyllningen värms, osten smälter och bröden på fin färg
Även jag fick lämna ett bidrag till broders 40-årsfest och det kulinariska utbudet. I vintras bjöd jag på vit sparrissoppa med de här snittarna till och de blev väldigt uppskattade då
Haha, nu när jag skulle döpa dessa skapelser så kunde jag inte komma på vad jag skulle kalla dom. Det är ett problem ibland när man hittar på lite egna recept - vad ska man kalla det man hittar på
Igår på Diggiloo så tog vi med oss pizzasnurror som jag hade bakat tidigare under dagen. Dom är verkligen superenkla att göra (speciellt om man köper ett sånt där färdigt pizzakit som finns i kyldisken) och perfekta att ta med sig som pick-nick
Bollar, bars och tryfflar i all ära, men listan känns liksom inte komplett utan praliner. Igår beslöt jag mig därför för att göra praliner och jag ångrar det inte, resultatet blev otroligt goda praliner, så det ska jag göra fler gånger och kanske dyker det även upp i någons julklapp
Blanda dagen innan ihop karamellfärgen med kakaosmöret och värm upp till 40 grader. Pensla en pralinform (gärna med fördjupningar i hallonform) med kakaosmöret och låt det stelna
Gjorde lite härliga mjölkchokladpraliner med daimtryffel lagom till julafton. ville testa på en av mina nya pralinformar som jag köpte hos chokladgallerian
Idag är det min födelsedag och vad passar då bättre än att bjuda på lite hemgjorda chokladpraliner. I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbel och mumsa praliner med den svullna foten i högläge
Tsatsiki är en klassisk vitlökssås med gurka i som har en bas av yoghurt. Ingredienser. 1 gurka1 tsk salt4 dl grekisk yoghurt2 pressade vitlöksklyftor2 tsk olivoljaGör så här
Min mamma är en hejare på att göra goda smörgåstårtor. Hon har gjort såna så länge jag kan minnas och lite hämmad har jag nog blivit av att hennes är så populära
(klicka på bilden för en större bild)(8 portioner. Jag har gjort 2 smörgåstårtor x 4 portioner var)3 dl yoghurt1 dl majonnäs1 dl kaviar, med dill2 krm salt2 krm peppar, nymald18 st
Sätt ugnen på 125 grader. Häll äggvitor och socker i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank och fast smet