Idag bjuder jag på ett recept från kokboken LCHF för seniorer som jag skrev med Annika Dahlqvist. Glutenfri bakning med få kolhydrater lockar väldigt många läsare världen över idag, då fler och fler märker att de mår bättre utan mjöl- och sockerstinna bakverk
Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
Oemotståndlig kaka bestående av en mandelbotten toppad med ett krämigt täcke av choklad och nötter. Smält chokladen till toppingen tillsammans med grädden på svag värme i en kastrull under omrörning
125 g smör0,75 dl eko strösocker 0,75 dl farinsocker 1 eko ägg3 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulver0,5 tsk vaniljsocker 0,5 tsk salt100g vit choklad, hackad1 dl skållad och hackad mandel0,5 dl kokosBlanda ihop alltKlicka ut med hjälp av 2 skedar på bakplåtspapper Grädda i ca 912 min på 175 grader
fredag, den 22 september 2017, kl. 16. 00. Testagram. Hej min vän,. Hur mår du. Jag känner mig lite halvkymig. Ska sova massor ikväll å hoppas på bättre mående i morrn
Rör smör, socker, vaniljsocker mycket smidigt, gärna i matbredare eller med elvisp. Blanda i ägg och sedan mjölmixen, blockchoklad och hackade nötkärnor
Ingredienser100 g margarin eller smör2 ägg3 dl socker2 dl vetemjöl5 msk kakao2 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver200 g chokladkaka med nötter1 dl hackad mandelSteg för steg- Sätt ugnen på 175 grader- Smält smöret i en kastrull- Vispa ägg och socker poröst- Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker, kakao, salt, bakpulver och hackade nötter i en bunke- Smält chokladen i ett vattenbad- Häll mjölblandningen och den smälta chokladen i ägg- och sockerblandningen, vispa samman- Tillsätt det smälta margarinet och vispa till en smet. - Låt svalna- Garnera med hallon eller blåbär 100 g margarin eller smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.