Jo, jag bakade ju en lingonkolapaj. Det som hände var att vi, efter en lång arbetsdag, satte i oss soppa, nybakad bröd, en hög ljuvlig ost på det och sen, som avslutning en stor bit lingonkolapaj
), en lingonkolapaj och dricka mängder med glögg. Det här är en sill som jag fick tipset av en läsare att prova, och då blev jag ju givetvis nyfiken och vill dela det med er
Lingonkolapaj. Och så blev det söndag. Helgen har varit toppen med Matmässan, goda vänner, mkt skratt och prat, en hel del vinprovning både på matmässan och på hemmaplan och massor av god mat så klart
Då föreslår jag just det här receptet, Klättens lingonkolapaj. Lingonkolapaj (foto. Magnus Aronson) En del pajer är smittsamma som sjukdomar eller skvaller … Lingonkolapajidén spred sig snabbt över Sverige för några år sedan och finns förstås i många varianter
På vårt julbord idag kommer det stå köttbullar, quornfärsbullar, potatis, skinka, senap i många olika varianter (Västerviks senap är favorit hos mig), prinskorv, rödbetssallad, sill i många sorter bland annat karamelliserad citrussill, sillsallad, Janssons frestelse, vörtbröd, smör, ostar bland annat två av mina favoriter Cheddarost & Allerums XO, kallrökt lax, varmrökt lax, hovmästarsås, romsås, gräddfil, gräslök, julmust, julöl, lingorosé, vi kommer dricka glögg, äta pepparkakor med grönmögelost, mamma har gjort saffranskaka med äpplen och mandelmassa och jag svängde för första året ihop min lingonkolapaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.