En bra grej med att baka mjuk pepparkaka i långpanna är att man kan dela den på mitten, styckfrysa den som två fyrkantiga kakor och sedan ta fram och tina och göra färsk frosting när man vill servera den
Går alldeles utmärkt att hoppa över glasyren om man bara vill ha en mjuk pepparkaka. 8 dl vetemjöl6 dl socker6 dl filmjölk2 tsk kanel2 tsk nejlika3 tsk bikarbonat1,5 dl smält smörGlasyr200 gram cream cheese2 dl florsocker2 GranatäpplenSilverkulorSätt ugnen på 200 grader
Varje år gör jag minst en ny sort utöver mina klassiska favoriter men jag tippar på att det i år kommer bli extra många nyheter utöver knäck, kolor, fudge och annat
Hade tänkt att bjuda på lördagsgodis igår, men tiden räckte inte till så det kommer nu istället. Denna lördag blev det riktigt godis fast ändå lite mer åt det nyttigare hållet
Dessa små pajer blev fantastiska. Goda både varma och kalla, perfekt picknick mat eller till buffén. För att ätas som en måltid med sallad, beräkna 3 per person
Igår utlovade jag två kulinariska höjdare. Den ena kommer utan omsvep här – en härligt krämig gratäng som gör vilken köttbit som helst rättvisa, men som också funkar alldeles ypperligt för den som hellre äter vegetariskt
I min hög med sparade recept, har jag hittat det här receptet på vegetarisk lasagne. Det fanns med i en tidning som hette Gott & grönt, som gavs ut för hundra år sedan