400 g
Finax mjölmix (röd förpackning på vetestärkelse)
1 dl
strösocker
2
äggulor
2
äggvitor
75 g
smör
2 tsk
kardemummakärnor
1 tsk
havssalt
1 ägg
till pensling
200 grader
Värm upp mjölken till ca 45 grader och vispa ner Husk och Tre mix i den i bunken, låt svälla i 10 minuter Mortla under tiden kardemummakärnorna.
1/3 till
sist, knåda i ca 5 minuter Knåda in äggvitorna tills de precis går in och tillför resten av mjölet under knådning några få minuter.
Kanske blir en semla eller två när jag kommer hem istället. Men det har blivit rätt mycket glutenfritt bakande i vinter, så när jag skulle göra dem nu i helgen så var kokosmjölet slut…
Den ultimata veganska burgaren. Nu har jag lagat till ännu än maträtt från den fantastiska kokboken Rå matglädje – Veganskt, lyxigt och jäkligt gott är skriven av Erika Frost
Lotta Frithiof, matredaktör på Uppsala Nya Tidning, frågade för ett tag sedan om jag ville göra en glutenfrisemla till ett semmelreportage i torsdags, och det ville jag naturligtvis
Så – klart vi också ska få äta semla – eller hur. Alla som har någon form av allergi eller intolerans, eller väljer bort vissa livsmedel av anledning vet också att det är dagar som dessa när konditorierna, Facebookflödet å Instagram fylls – av tjuvfuskande semmelätare – med bilder på bakverk i vad som känns som en evighet och man är ensam utan
Det blev den snyggaste tårta jag nånsin gjort och jag glömmer att fotografera underverket. Vi bestämde oss för morotskaka till kalaset i söndags och valde mellan Leilas "Världens godaste morotskaka" och systrarna Eisenmans "Ultimata morotskakan"
865 g glutenfritt basmjöl. Smula jästen i degbunken. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken försiktigt under omrörning, så att smöret inte blir så kallt att det stelnar
Jag är egentligen inte alls så där förtjust i semlor, som tur är. Men efter år utan semlor och alla andra med gräddiga näsor som uttrycker en sådan glädje när de smaskar i sig sina semlor gör ju att även jag vill testa om det verkligen är så gott som det ser ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.