Kall sås med parmesan, vitlök, citronoch basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citronoch basilika (se här)
Med den perfekta kombinationen av bland annat vitlök, chili och ingefära så smakar dessa kycklingklubbor precis som när du går till en indiskt restaurang, och det bästa av allt, de är superenkla att göra
Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. 4 st vitlöksklyftor. rivet skal och saft av 1 st citron
Satsade på en rubbing av citron, vitlökoch rosmarin, som syns på bilden är det en liten "grön" rubbing på ytan av köttet vilket fungerar som smakbärare
Tillsätt det övriga och blanda väl. Gnid in den krossade vitlöken på degen. Ös upp degen på bänken och arbeta den ordentligt tills den är jämn och elastisk
Lägg i vitlöksklyftor, citronklyftoroch strö över timjan (en del repad och en del hela kvistar). Jag har redan ett liknande recept i arkivet men detta med rikligt med vitlökoch en skvätt vin smakar helt annorlunda och lite mer medelhavskt på något sätt
När jag slungar nykokt pasta i citron- ochvitlöksolja blir jag nästan tårögd av lycka. Om ni mot förmodan skulle snubbla över den på någon loppis eller något antikvariat, så hugg tag i den och släpp den inte för allt i världen
Köttbullrna blev jättegoda med sin pikanta smak av citronskalet, vitlökenoch örterna. Vi hade pasta och en sallad på riven morot, ruccola och avacado smaksatt med pressad citron, salt och oivolja
Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. 1 vitlöksklyfta. rivet skal och saft av 1 citron. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 kokta humrar 100 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 1 vitlöksklyfta rivet skal och saft av 1 citron 2 msk ströbröd, gärna japanskt panko 2 krm salt 1 krm peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.