Är såklart hungrig som sjutton efter det här och maten måste gå snabbt så idag blev det biff medrivna morötter, blomkålsris, Haricot verts och en sås med lök & vitlök
Servera med kokt potatis och mängder medrivna morötter (gärna med sås på). Det här receptet kan faktiskt gå åt två håll, antingen gör man såsen med vatten och får då en citronsyrlig buljong till fisken, vilket är kanongott, eller så använder man creme fraiche om man är sugen på något mer såsigt
Det tar en liten stund i ugnen men å andra sidan då får man gott om tid att göra en god sallad under tiden eller hänga med barnen som man inte träffat på hela dan
Jag gjorde minimuffins sist men funkar lika bra med stora. 10 – 15 min i 175 grader (den tiden var för mina minimuffins, så för stora muffins så blir det ca 15-20 min, prova dig fram lite med hur det funkar i just din ugn) Ta ut dem i ugnen och låt dem svala innan du serverar dem
men desto gladare när varma scones serverades med färskost och marmelad. Med fina marmeladkokande vänner har jag fått både morotsmarmelad och apelsin och citronmarmelad, lite extra gott är det när den är hemlagad eller hur
Mättande och näringsrikt med ett lager kokosolja+tahini, bregott+gräddost eller avocado & ägg på. Perfekt att ha i frysen som mellanmål till Malvina (och mig själv med förstås)
Jag bytte också ut halva köttfärsen mot rivna morötter. Ca 300 hg köttfärs3 finrivna morötter1 liten gul hackad lök1 vitlöksklyfta hackad1 tsk kokosolja3 msk ajvar relish 2 msk äppelcidervinäger 1 msk worcestershiresauce 1 msk gluten/vetefri soya1-2 dl gott i matenHimalayasalt,svartpeppar,paprika1 zucchini hyvlad i tunna skivor med osthyvelSpenat Fiore sardo Varva zucchinin med gott i maten, spenat och köttfärsen, avsluta med ett lager riven fiore sardo. 3 finrivna morötter
Mycket köttfärs, mycket krossade tomater, rostad lök, ett antal rivna morötter, buljong-tärning plus lite annat och lååååång tid på spisen gör den saftig och supersmarrig
Nu är jag dock tillbaka för att bjuda er på ett vardagsvänligt recept på färsbiffar. Jag hoppas att ni haft både en bra jul och en bra start på det nya året, för mycket har hunnit hända sedan jag sist delade med mig av något recept här på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.