Vi har (fram tills nu) sett det som ogräs och kämpat till och från med att få bort det. Har hört att man kan äta det men varit motsträvare då jag ser det som ogräs men nu gav jag med mig
Hacka lök och stek i olivolja tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt små tärningar av fetaost och halvor av urkärnade oliver (använd bara kalamataoliver med kärnor i, de urkärnade är färgade och smakar ingenting
Ramslöken är tydligen ganska ovanlig och svår att hitta, helt i klass med folks hemlighållna bästa kantarellställen i skog och mark eller till och med ännu mer åtråvärd
Till jordgubbsgazpachon hade vi ett fröknäcke med färskost smaksatt medramslök. Tips om du vill förbereda dem och skala och skära så lägg dem i en skål med mjölk så blir de inte bruna
Om man inte ramlar ner i ett dike fullt av ramslöken kan man hitta torkad ramslök på olika matmarknader eller så kan man köpa Reneé Voltaires örtsalt som också har ramslök och vitlök i sig
Smör, salt, peppar, pressad citron och lite citronsaft rört med så mycket ramslökshack som möjligt. Äntligen lyckades jag genom Årstidernas låda få tillgång till ramslök
Att passa på att göra färskost medanramslöken står i backen är ett måste för mig. Det man gör är att värma upp filmjölken och gräddfilen i en kastrull tillsammans med en nypa salt/valfri krydda och därefter sila den genom en silduk, en halvgles bomullsväv i ett durkslag fungerar utmärkt
Ramslöken är i säsong på våren men eftersom den går att torka kan man njuta av den tillsammans med de rotsaker som är i säsong nu på hösten… mycket angenäm kombination
En paj med sparris, en bit lagrad ost, lite ramslök som följt med från Skåne. Jag försöker veckoplanera men det slutar oftast med att jag köper lite gott och blandat och trollar ihop nåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.