Till mitt kalas i fredags bakade jag bland annat denna Operatårta. ) Tårtbotten3 ägg3 dl socker3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver½ tsk ekologiskt vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker7 msk kokande vattenVispa ägg och socker vitt och fluffigt 5-10 minuter. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 35-40 minuter
För några år sen var jag på ett mysigt kondis och provade deras sachertårta såååå gott. Jag ville prova att göra min egen men istället för att krångla till det använde jag färdig tårtbotten med chokladsmakMellan varje botten har jag brett på persikomarmelad(slät variant) och sedan lagt ihop tårtan
Jag gillar moussaka men inte att tillaga den eftersom all matlagning som ta mer tid än dryga halvtimmen (exklusive tiden i ugnen) är slöseri med tid enligt min mening
Det är snarare genvägarnas genväg till något som liknar en Mille Feuille, mjölk- och äggfri såklart. Grädda i 175 grader i 20-30 minuter tills de är spröda och gyllenbruna. Vispa 5-10 min med elvisp tills du har en riktigt fluffig kräm
Ett gäng fläskkotletter tror jag skulle funka att bräsera på samma sätt, efter att de har brynts till fin färg först - och så skulle de nog behöva lite mer tid än fläskfilén för att bli riktigt saftiga och möra
Om vi skall komma tillbaka till vad MATNYTTIGT egentligen handlar om, så är det ju enkelhet, lätt- och snabblagat, lite fusk ibland för att få vardagen att fungera och budgeten att gå ihop
Potatis Delikatesspotatis SaltCitronsmörSmör, rumstempereratFint rivet skal och pressad juice av citron- Vispa mjukt smör med citronskal och citronjuice
En snabbvariant på tunnbröd är något jag svänger ihop hemma ganska ofta. 12-15 st. Stjälp upp den något klibbiga men fasta degen på rikligt (med rismjöl) mjölat bakbord och dela upp den i 12-15 bitar. Grädda bröden direkt i en het torr stekpanna i ca 2-3 minuter på varje sida. Related 12-15 st
Ta en smord ugnsform, lägg hälften av potatis- och lökblandning på botten. Snabbvarianten. Strimla skinkan och lägg i formen ovanpå potatis- och lökblandningen
TweetE-post. Jag lagade en snabbvariant av dillkött gjord med kycklingfilé istället. Sänk värmen och låt allting småsjuda långsamt tills morötterna mjuknar, ca 10-15 min
Nyttigt är det också eftersom det här verkligen är snabbvarianten där jag inte wokar nudlarna utan bara blandar de kokta/blötlagda nudlarna med färsk ingefära, vitlök och chili
I boken tillagas bönorna i ugnen men eftersom det var varmt ute så ville jag inte ha på ugnen utan jag gjorde min egen snabbvariant i stekpannan istället
En snabbvariant av denna rätt får man om man hoppar över marineringen helt och bara steker strimlor av kyckling och istället smakar upp såsen med mer citron, gärna finrivet citronskal
I originalreceptet ska man sjuda smeten tills den tjocknar och sedan forma kakorna av avsvalnad smet, men jag gjorde en egen snabbvariant istället och tillsatte ett par deciliter vetemjöl istället för att stå och slabba på spisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.