Pannacotta är alltid gott. Denna variant fick bli denna helgs fredagsmys. 4-5 portioner2 gelatinblad100 g mango (frusen går bra, den behöver bara tinas något)4 dl vispgrädde1/2 dl strösocker2 passionfrukter (till servering)Lägg gelationbladen i blöt några minuter
Den här kokoskolasåsen är sagolikt god till alla slags fruktsallader, men också till glass, eller varför inte till amerikanska pannkakor om man riktigt vill lyxa till det
Det är insidan som räknas. I varje fall om man talar om tårtor. En av mina favorittårtfyllningar är en hallonmousse, som jag gör med mosade hallon, gelésocker, vispgrädde och cream cheese
Har aldrig köpt kakdegsglass i affären men har hört att det skall vara himla gott, så vad passar då inte bättre än att göra lite egen kakdegsglass, ja för kakdeg är tokgott och hemmagjord vaniljglass är tokgott och kombinationen av dessa två kan inte bli annat än smarrigt värre
Sorbet hör inte till mina absoluta favoriter, brukar sällan köpa det eller göra sorbet själv, men oj så gott sorbet faktiskt kan vara, den här blev härligt len med en perfekt balans mellan apelsin och banan, jag fick tag på stora, saftiga och smakrika apelsiner vilket gjorde den riktigt god
När jag gjorde fluff till tårtorna för ett tag sedan blev jag himla sugen på att testa om Ahlgrens bilar funkade att använda i glass, var lite rädd för att glassmeten efter att den blivit kall, skulle bli till en enda stor geléklump då bilarna innehåller mycket gelatin, visst blev glassmeten lite tjockare än normalt, jag lät den inte tjockna till sig i kylen över natten utan körde den i glassmaskinen så fort den var kall och det funkade fint, fint att köra den i glassmaskinen, glassen blev tokgod, ja lite väl söt kanske då jag tog i 1,5 dl socker av misstag, 1 dl hade räckt gott och väl då bilarna är så söta i sig, glassen blev liksom lite lenare i konsistensen, inte alls geléaktig
En av mina favoritsorter när jag köper glass i affären i vaniljglass med chokladkross, köpte ofta förr Triumfglass chokladkross, himla mumsig glass det
Ibland blir glassen alldeles extra god, all glass är god men ibland blir det något extra, just denna ananassorbet är en sådan glass, kanske beror det på att jag tokgillar ananas