Variationer på Vitvinssås Den här såsen har jag använt till många fiskrätter genom åren. Med den som bas, har jag varierat såsen med olikasmaksättningar som Saffran, Pernod, Örter eller vad jag nu har tyckt passat bra tillolikafiskar
Vitvinssås. Ingredienser. Finhacka scarlottenlök fräs den långsamt i smöret , slå på vittvin låt reducera till hälften, slå på fiskfonden låt koka ihop
saften av ½ citron. 2 dl vittvin. 3 dl fiskbuljong eller kycklingbuljong. 3 dl Arla® vispgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 3 schalottenlökar 2½ msk Arla® Svenskt Smör 2 dl vittvin 3 dl fiskbuljong eller kycklingbuljong 3 dl Arla® vispgrädde salt saften av ½ citron
Hacka löken, skär gurkorna i små tärningar, sila av spadet från kaprisen. Fräs smöret i en tjockbottnad gryta eller traktörpanna, löken, gurkan och kaprisen
Om man lyckas få till en riktigt god vitvinssås bör man hålla hårt i det receptet sedan. Den här såsen innehåller grädde, fond och vittvin, men även litecitron och torkad dragon vilketverkligen förhöjer smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.