Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Blanda rumsvarmt smör med socker i en degblandare. Nu var det jätte länge sen jag bakadekakor, men fick ett ryck igår, denna gång så blev det supersmarriga dumlekakor,receptet jag följde hittade jag hosMAWIWA DESIGN som har en massagoa glutenfria gosaker
smörsockerkanelPensla med uppvispat äggströ på pärlsocker och flagad mandelGör så här. 150gr smör50gr jäst2msk fiberhusk5dl mjölk1dl ljus sirap1½dl kesella½tsk salt1dl strösocker2 paket sempers glutenfria mjölmix 500gr styckFyllning. Smält smör och häll i mjölken, värm till fingervarmtSmula ner jästen rör om så jästen löses uppTillsätt sedan fiberhusken och låt detsvälla i 10 minuterEfter 10 minuter tillsätter du resten av ingrediensernaSirap-kesella-salt-socker-mjölmixenArbeta i maskin i minst 10 minuterLåt degen sedan jäsa i 40 minuter under bakdukNär degen jäst färdigt tar du upp den på mjölat bakbord(mjölat med glutenfritt mjölmix såklart)Knåda degen så den känns smidig och dela den sedan i 2 delar, kavla ut degen och bred på smörströ över socker och kanel, rulla ihop den ochdela den i 20-24 bitar, lägg bitarna i bullformarsom du ställt på en plåt och låt jäsa ytterligare20 minuter under bakduk, gör samma sak med den andra deg bitenPensla bullarna med uppvispat ägg strö på pärlsockeroch flagad mandelGrädda bullarna i 250 grader mitten av ugnen i 10 minuter, sen är det bara att njuta av underbart goa mjuka härliga kanelbullar, för dom är jätte goa´ 150gr smör
Platta till dem lite försiktigt, pensla med det resterande ägget och strö över pärlsocker. Har länge varit sugen på de chokladsnittar som mamma och mormor gjorde när jag var liten
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med mjölken/yoghurt. Chokladmuffinsen. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner växelvis med smörblandningen
Här har vi naturligt glutenfria kärleksmums. Mixa ihop havregrynen och rismjölken med en mixerstav, tillsätt resten av ingredienserna och mixa med en elvisp i 2-3 minuter eller med en handvisp. Klä en bakplåt med bakplåtspapper, häll upp smeten på bakplåtspappret och lägg in direkt i ugnen, grädda i 10-15 minuter tills den är klar (den kan spricka lite om den blir för klar, ta bara ut den då)
För det är inte alldeles enkelt att få till det medglutenfria bröd och därför blir man riktigt glad när man väl hittar ett bra recept som gör allt åt den
Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
Blanda rumsvarmt smör och sockret med elvispenså att det blir fluffigt, häll sedan i oljan ochfortsätt vispa med elvispen så att smeten servit och porös utBlanda sedan i pofibret och rör om,fortsätt sedan att blanda i mjölmixenhjorhornssaltet och vaniljsockret, blandaihop allt med en slickepott
Jag tycker glasyren var lite för söt, ändå minskade jag vaniljsockret med en hel matsked (det ska egentligen vara 4 msk), så nästa gång blir det nog ½ dl muscovadoråsocker och 1 dl rörsocker i glasyren
Blanda smör och socker mjukt (jag använde elvispen)Tillsätt äggetBlanda i dom torra ingrediensernaArbeta samman till en degForma degen till 2 rullar och skär i ca 50-60 bitarRulla till små bollar och lägg i små pappers formarTryck en fördjupning i mitten och fyll med lite hallonsyltGrädda i 200 grader ca 15-17 minuterGår jätte bra att frysa in, om inte så förvarade jag mina hallongrottor i kylskåpet 300 g smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.