Förrätt

Förrätt

  • 16 Recept
Riddare med mozzarella och tomat

Riddare med mozzarella och tomat

Gör så här. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl, fond och smaka av med salt och peppar. Doppa brödskivorna i smeten så att de dränks in ordentligt och stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna
Lökringar

Lökringar

Lökringar som ett gott snacks eller som tillbehör till bbq. Jag har hittat det ultimata receptet där ringarna håller sig krispiga och ingredienserna finns hemma
Friterade ostbollar :)

Friterade ostbollar :)

Jag har sett de senaste veckorna på några bloggar att man gjort s. k. friterade ostbollar. Så jag har frösökt mig på dessa bollar
Getostfyllda jalapeños

Getostfyllda jalapeños

Snitta varje jalapeño på längden utan att dela den. Ta bort kärnhus. Fyll med ost och kläm ihop. Vispa upp äggen lätt
Sallad nicoise

Sallad nicoise

Det tar lite tid mellan mina inlägg just nu. Det är sånt som händer när man kombinerar mycket jobb med fint väder
Grekisk sallad

Grekisk sallad

En sommar utan fetaost är ingen sommar alls för oss. Vi använder fetaost minst en gång i veckan under sommarhalvåret och helst gör vi en god grekisk sallad
Grekisk sallad

Grekisk sallad

Skala och skiva löken. Kärna ur paprikorna. Skär paprika, tomater, gurka och sallad i bitar. Blanda alla grönsaker i en vid skål
Friterad fetaost med honung

Friterad fetaost med honung

I flera dagar har jag gått och grunnat på denna läckerhet, för det låter ju onekligen gott. Det var en TV-kock som för ett tag sedan presenterade denna idé och idag hade de exttrapris på lite finare Fetaost, så då slog jag till
Quesedilla med fårost och ruccola

Quesedilla med fårost och ruccola

Det perfekta snacket till en len soppa. Som av en händelse. Per pers. 1 tortillabröd en bit fetaen liten näve ruccolaett par körsbärstomater eller röd paprikaLägg på ena halvan
Samosas

Samosas

Fräs löken i smör-&rapsolja. Rör i kryddmix, potatis och ärter. Låt svalna. Sätt ugnen på 225°. Skär filodegen i remsor, ca 10x30 cm
Räkmacka

Räkmacka

Räkmacka4 stca 600g skalade räkor av bra kvalitémajonnäscitrongurkafärsk dill4 kokta ägggott brödsmörsalladRosta brödet i smör och lägg på tallrik, klicka på lite majonnäs och lägg på räkorna, toppa med ett skivat kokt ägg
Halloumi- och serranosallad

Halloumi- och serranosallad

Kombinationen med balsamicocreme, serranoskinka och rostade valnötter passar perfekt i denna förrätt