Blanda ihop tandooripasta med grädde i en påse. Marinera kycklingen minst i 30 min. Lägg kycklingen och marinaden i en lergryta (Går bra med gratängform med lock)
800 g vitkål som skäres i fina strimlor och ev. bryns lite i matfett i en stekpanna. Blanda ströbröd (som jag utesluter) med 1 tsk salt, 2 kryddmått vitpeppar och ca 2 dl vatten, med ströbröd en dl extra vatten
Dela kycklingen i bitar och bryn i en panna, lägg över i lergrytan. Täck med tomater, svamp, halv purjo i bitar, vinet, 6 krossade vitlöksklyftor, paprika i bitar, vispgrädde, 2 buljongtärningar och några kvistar färsk salvia eller timjan
Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 - 2 msk röd curry pasta
Är två burkar, den ena med röd curry pasta och den andra med grön curry pasta. Curry pasta hittar du i vanliga matbutiker, oftast bland asiatiska produkter
Kvällens måltid blev kyckling curry. Jag fick inspriration från en sida på nätet, Thailandsfakta, dock hade jag ingen röd currypasta hemma så jag körde med vanlig curry på burk
Presentation. Marie. Hej. Jag är en tjej på 46 år som brinner för allt som har med mat och göra. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihopa Billigt och lättlagat för allt och alla
500 gram kycklingfilé, 1 burk kokosmjölk, 1 kryddpåse Asian Spices Paneng Red Curry, 1 tsk matolja, valfri mängd av wokgrönsaker. En kryddpåse Paneng Red Curry, 1 Burk kokosmjölk samt 4 kycklingfiléer blir 49 smartpoints tillsammans
Kyckling och currysandwichCurry och kyckling är en oslagbar kombination. Blanda samman kycklingbitarna och löken med creme fraichen och krydda med curry, koriander och gurkmeja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.