Snabbt, enkelt, krämig och väldigt god falukorvsgratängmed en sweet chilisås blev det idag. Cup med sonen så då fick det bli en rätt som gick fort att slänga ihop
Medan potatisen kokar kan man förbereda det övriga. Blanda ihop creme fraiche med lite majonäs och tillsätt en liten skvätt mjölk för att göra den lite tunnare, inte "rinnig" men lite tunnare, efter tycke och smak så klart
Blanda gräddfilen med grädden och äggulan, krydda efter smak och häll såsen i formen. Putsa vitkålshuvudet, dela det i fyra klyftor och skär ut stocken
Jag gjorde en vanlig vit sås på smör och mjöl, som en béchamelsås, som jag hade både mjölk och matlagningsgrädde i tillsammans med salt och peppar ovanpå min stekta vitkål
Med hem i ryggsäcken hade han nämligen sommarvitkål och eftersom han vet hur mycket frugan gillar den där späda, krispiga kålen kände han sig extra nöjd
Smaka av med salt och peppar. Servera gratängen tillsammans med en grönsallad. Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan al dente och låt den rinna av i ett durkslag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.