Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Â Det behövs inte mer men den blir både saftig och så god vi är verkligen glada att vi kom att tänka på den här pirogen
Under tiden, stek lite hackad vårlök och rosmarin i en annan stekpanna på låg värme. I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök
Fyll med skinka, lök ochsvamp. Blanda smör och vetemjöl till en grynig massa. Stek svamparna i smör (ta tillräckligt med smör så blir smaken bäst) tills vattnet kommer ur svamparna
Skagentårta och lite annan mat. Och jag går direkt på det senaste jag hittade på. Lite annan mat som jag har lovat recept på, mitt snabba ihopsläng idag, pastaröra
Lite vegeta och malen svartpeppar. Smaka av med vegeta och svartpeppar. Servera biffarna och såsen med kokta sötpotatis (eller vanliga kokta potatis) och lite lingon
Det finns olika sätt att rensa svamp, en del sorter som vanliga kantareller går enklare, medan trattkantareller, trumpetsvampoch soppar kräver mer noggrann rensning
100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en. 200 g trattkantareller
Ost- och skinkpaj med svamp är en av mina favoritpajer som går snabbt att laga ihop och passar utmärkt till både utflykter, lätt luncher men även som förrätter
Gnid in brödet med en vitlöksklyfta, lägg på svampoch räkblandningen. En något ovanlig kombination med kantareller och räkor som lirar fantastiskt bra ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.