En lite barnsligare variant och en som definitivt är bara för de vuxna, dajm och tryffel blev det. Som sig bör så ändrade jag på receptet en smula och skvätte i lite lingonlikör vilket visade sig vara ett väldigt smart drag om jag får säga det själv
I dag har det varit full aktivitet i Mårtenssons kök, jösses Amalia vad vi har kockat. Eller kanske rättare sagt så är det mest Håkan som har kockat, Anki har mest stått bakom kameran och dokumenterat allt som hänt i köket
) Vi kunde inte få till något inlägg alls igår eftersom att vår dator inte alls ville samarbeta med oss, men idag har vår dator bestämt sej för att återuppta samarbetet och det tackar vi för
Anki drar till Malmö med jobbkompisarna för att käka middag i kväll och Håkan kommer hem från jobbet seeeeent och får en kväll i gräsänklingarnas tecken
och som om det inte var tillräckligt så går samma "viss person" på julledighet i morgon. )Hur som haver så blir det faktiskt sill nu igen, fast denna gången en med lite hetta och hur mycket hetta den ska ha, det bestämmer ni faktiskt helt och hållet själva
Men skam den som ger sig heter det ju och eftersom vi gärna vill lära oss och bli bättre och bättre på matlagning så bestämde vi oss för att ge det en chans till
Vispa ägg och socker, rör ner smält smör och gräddmjölk, därefter mald mandel och bittermandelolja. Blanda mjöl och bakpulver, blanda ner detta till en deg som formas till tre längder (lika långa som plåten)
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.