På plankan lägger jag hela champinjoner, hela pärllökar, en halv tomat och sparris. Krydda med salt, vitpeppar, aromat, lite muskot och gurkmeja så det blir ett gulare mos för ögats skull
Fler matrecept finns i sidokolumnen. Smält matfett i en såskastrull. 2 msk matfett. 2 msk matfett. Min brunsås är väldigt enkel att tillaga och dessutom god – om jag får tro på den arbetskamraten som lovordar den
Skär tomaterna i skivor, skär bort fästet. Förvara tomaterna i glasburkar. Kontrollera tomaterna efter en vecka så att all fukt är borta, annars är det risk för mögel
Bearnaisesås är verkligen en riktig klassiker, men så här på sommaren (för det är faktiskt sommar fortfarande) tycker jag att det är godast med kalla såser
Sedan älskar de att äta dem – en stor favorit, vare sig de serveras med tomatsås och parmesanost eller med en gräddig gorgonzolasås, eventuellt med spenat i
gärna lite sojasås (Kikkoman) eller Kelpamare från Bioforce, en naturlig smakförstärkare som fungerar lite som soja och glutamat, men är helt naturlig och gjord på havsalger
mat , recept , buljong , skaldjursbuljong , räkbuljong , julrecept. Räkskal ca 400 g Gul lök 1 st Purjo lök 1 st (det vita) Morot 1 st Palsternacka 1 st Schalottenlök 2-3 st Hel vitpeppar 8 korn Lagerblad 2 st Tomatpuré 1 tsk Vatten 1,5 liter Vitt vin 2 dl Olivolja Gör så här
Vi andra beställde våra förätter och varmrätter, jag beställdeTryffelsmaksatt blomkålspannacotta med rökt ankbröst serveras med tomatsalsa och höstsallad
Det som gjorde mig intresserad av den var att det skulle finnas recept på färdiga såser, han kallar dem essenser som man gör i förväg och sen smaksätter maten med
Perfekt blomkålssoppa. Publicerat kl. 16. 42 den 10 februari, 2012. Kategori. Soppor/såser. Hej vänner ♥ . I veckan lagade jag och Pelle ihop en blomkålssoppa som blev sådär perfekt i smaken
Skär pitabröden i stavar. Lägg ut på bakplåtspapper på plåt. Blanda olivoljan med pressad vitlöksklyfta. Pensla detta på stavarna och strö över flingsalt och ev timjan