Örtkryddad färskkorv.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Örtkryddad korv
  • fjälster till stoppningen lägger du i blöt i kallt vatten 30 minuter innan du ska stoppa korven
  • 1,2 kg fläskkarre
  • 1 msk salt
  • ½ tsk malen ingefära
  • ½ msk lökpulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 3 msk citronrapsolja
  • ½ tsk var av dessa torkade örter: basilika, oregano, körvel, salvia
  • 4 digestivekex (mal dessa sist så får ni ut all köttsmet)
  • Se till så att köttet är mellan 4 och 6 grader och att dina redskap också är kalla när du sätter igång, då blir allt så mycket enklare och bättre vad gäller hållbarheten.
  • Mal köttet i små bitar tillsammans med alla övriga ingredienser utom oljan på mellanskivan på din köttkvarn, kör till sist ner digestivekexen för att få ut alla resterna ur kvarnen.
  • Häll ner oljan i smeten och blanda samman väl, stek gärna en klick smet för att kolla så du är nöjd med smakerna.
  • Trä på fjälstret försiktigt på korvhornet och börja stoppa korven, låt de första 3 cm av fjälstret vara tomt innan du matar fram korvsmeten.
  • När du fått i all smet så binder du ett snöre runt båda ändarna och formar korven till en spiralliknande ring eller så snurrar du korvarna i en för dej lagom storlek, vi brukar ha en 10-15 cm långa snuttar.
  • Stek korven på låg värme i ca 2 msk olja, ca 20-25 minuter Använd dej gärna av köttermometer som ska visa 71 grader mitt i korven när den är genomstekt.
  • Tabbouleh 2 port 2 port bulgur tillagat enligt paketets anvisningar, svalnat
  • 2-3 tomater grovt hackade
  • 1 dl färska myntablad, grovt hackade
  • 1 kruka bladpersilja, grovt hackad
  • 10 cm purjolök, fint strimlad
  • 10 cm gurka
  • saften från ½ citron
  • ½ dl rapsolja, gärna med citronsmak
  • salt och svartpeppar
  • När bulguren är kall så blandar du samman den med övriga ingredienser, smakar av så du är nöjd och låter det stå kallt tills servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.