Igår åt vi en gammal favorit, som faktiskt också är ett gammalt viktväktarrecept. Detta brukar jag göra dubbelt av eftersom det passar så bra som matlåda till jobbet också
Till de tunna revbensspjällen (ribs) åt vi en klassisk och god potatissallad. Jag gör många olika varianter på potatissallad under somrarna men den här klassiska med en vinägrett är nog godast ändå
4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Täck över potatissalladen och låt den stå kallt tills den ska serveras. Matsortera dina lökskal och potatisskal till återvinning och njut av din potatissallad
Franskpotatissallad med rådjursbiffar och kryddsmör – en vecka med matkasse. Potatissallad kan vara hur bra som helst, eller så kan den vara färdigköpt
Fransk Potatisallad4 portioner Färskpotatis. Det här är en riktig favorit från min sida. Jag gillar syrlig mat, jag använder äppelcidervinäger för den är godast helt enkelt
Potatissalladen kan serveras ljummen eller kall. Hittade denna på nätet "någonstans" förra sommaren. Sedan har den ofta funnits på vårt bord, åtminstone sommartid
Variera senapen mellan fransk eller skånsk beroende på tycke och smak. TipsNär potatissalladen har stått kan den ha dragit åt sig av såsen, då är det bara att röra ner lite mer filmjölk eller gräddfil till önskad konsistens
Jag måste ju erkänna att franskpotatissallad med rådjursbiffar och kryddsmör är den rätt jag sett fram emot mest sedan jag fick reda på vad matkassen skulle innehålla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.