Mixa kryddblandningenbestående av råsocker,chili, paprika, svartpeppar,2 tsk lökpulver, vitlökspulver, spiskummin koschersalt, jalapeno och cayennepeppar i en bunke
500 g färskt sidfläsk (Jag känner mig frestad pröva med rökt sidfläsk – kanske 50/50). 500 g färskt sidfläsk (Jag känner mig frestad pröva med rökt sidfläsk – kanske 50/50)
Skär allt kött i kuber som senare går ner i köttkvarnen. Blanda med alla övriga ingredienser och låt ligga övertäckt i kylen 3-5 dygn (ingen fara, kryddorna konserverar köttet)
Efter lite provsmakning så föll valet på den mildaste av dom tre, dels för att den skulle passa alla i sällskapet med också för att den rökta chilismaken skulle gå fint till resten av ingredienserna
Om man söker på isterband på wikipedia så påstår de att det finns två varianter, småländska så klart men även västgötska som sägs vara lite mer rökta och där syrligheten inte behöver vara lika framträdande
Mexikansk chorizo är oftast färsk till skillnad mot spansk chorizo som oftast är lufttorkad. Jag gjorde den efter ett recept ifrån Authentic Mexican och jag är väldigt nöjd med resultatet