HJORTYTTERFILÉ MED PUMPAPURÉ, SVART TRUMPETSÅS, UGNSBAKAD LÖK OCH VINÄGERKOKT SPETSKÅL. Till huvudrätt hade jag planerat en höstig rätt på hjortytterfilé och fått kontakt med Bonnarps Hjortgård
I år blev det trots ett rikt svampår inte mycket plockande här, men jag har också turen att ha en snäll svägerska som kom över med lite av hennes skörd
Hjortsadel med mild viltsmak serverat tillsammans med en mustig blåbärssås med rödvin, en krämig och len potatispuré efter ett recept av Heston Blumentahl samt smörstekt gul och svarttrumpetsvamp
Strata med mangold och svarttrumpetsvamp. I går plockade jag därför ett halvt kilo som jag kombinerade med överblivna ostbitar från fredagsmyset och en liten påse köpta svarta trumpeter i en strata
Hoppas allt är bra med er. Jag ska göra listor, meditera på dem och se till att försöka fatta så vettiga beslut som möjligt, lyssna in alla goda tips jag får och framförallt snacka en massa med er, bästa läsare
Buljong med rimskivling olivolja, till stekning 2 morötter, skalade och grovhackade 2 gula lökar, skalade och grovhackade ca 50 g stjälkselleri, grovhackad 1 msk timjan 2,5 l vatten ca 200 g rimskivling salt. Risotto2 l svampbuljong 2 dl frysta ärtor olivolja, till stekning 2 gula lökar, hackade 4 klyfta vitlök, finhackade 6 dl arborioris 4 dl trattkantareller och svarttrumpetsvamp salt peppar 1 dl proseccovin parmesanost, riven (efter smak)
Finns så mycket gott man kan använda svamp till, en klar favorit är en krämig riotto medsvarttrumpetsvamp, smaksatt med lite timjan och rikligt med parmesanost
Jag serverade medsvart vinbärsgelé, icke att förglömma. Jag har förvisso aldrig sett någon svamp där, men med ett nyväckt svampplockarintresse så får man inte missa något av intresse
Det går också att köra alltsammans i en mixer eller med en stavmixer, men det är mer hantverk med en mortel=)Förvara i tätslutande burkar,plastpåsar eller askar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.