Häll INTE bort baconfettet som bildats i pannan närdu stekt färdigt. Så här i mitten av januari när de första kreditkortsräkningarna efter julen börjar droppa in, kan det vara läge att laga sig en pannkaka
Och jag rekommendera att frysa det som blir över, för har du den kvar i kylen så är risken stor att du gör som jag och går och norpa en bit i tid och otid, farligt gott minsann
Självklart kan du grilla både kött och grönsaker på grillen istället - men vitsen är ju att vi kan ju göra en hel del av grillmaten hemma i lägenheten också
Använd citronsaft eller vitvinsvinäger om du ska servera majonnäsen till fisk och skaldjur. Till rostbiff och annat kallskuret kött använder du rödvinsvinäger, men helst inte röd balsamvinäger
Jag fortsatte att föra korvtraditionen vidare även efter att mamma gått bort, men någon halv gris, rådjur- och älgkött har jag aldrig köpt hem, som hon gjorde
Är du en av de som tror att glutenfria produkter gör bakningen krångligare. Teffmjöl och durramjöl går att använda till både basmatlagning och bakning och ger en ljus färg och påminner om bakverk gjorda av havremjöl
Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek, i cirka 40 minuter. Lägg dem på en smörad bakplåt och låt dem jäsa i cirka 20-30 minuter. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper , sätt ugnen på 200 grader och jäs under bakduk i ca 60 minuter9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i 6-7 minuter. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper , sätt ugnen på 200 grader och jäs under bakduk i ca 60 minuter
Till er andra skickar vi "bästa helg"-önskningar. För även om de kallas för frukostbiscotti i receptet så går det tydligen hur bra som helst att äta dom när som helst på dygnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.