Det var en mustig köttgryta som stod på menyn idag. Jag förberedde den redan igår, så den kunde stå och puttra i lugn och ro tills köttet blev riktigt mört
Mariannes mustiga köttgryta. Ta 400 g benfritt älg- eller nötkött. Blanda ihop 1 msk matlagningssenap, 2 msk soja, 1-2 tsk timjan, 1 buljongtärning och 1-2 dl vatten. Tillsätt sedan 300 g strimlat vitkål och 1-2 dl vispgrädde. Det har varit så kallt här, närmare -30 grader hela tiden, att jag inte har åstadkommit så mycket
TweetE-post. Oj vilken fantastiskt mustig ungersk gulasch gjord på mitt vis. 4-5 mellanstora potatisar, skala och dela i mitten. 2 buljongtärningar (kött- grönsaks- eller hönsbuljong). Efter 30 min blandar du i paprikabitarna, kummin och låter grytan puttra i ytterligare 20-30 min. Ca 15-17 dl vetemjöl. 4-5 mellanstora potatisar, skala och dela i mitten. 2 buljongtärningar (kött- grönsaks- eller hönsbuljong). Ca 15-17 dl vetemjöl
Grädda på ett non-stick grillnät (men utan bakplåtspapper) på galler strax över mitten av ugnen i ca 10 minuter. Grädda sedan de färdiga pizzorna i 225 grader, strax över mitten på ugnen i ca 7-8 minuter
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
400-450 g vatten. Lufta ugnen lite efter 15-20 minuter. 400-450 g vatten. Idag lät jag mig inspireras av mitt allra första surdegsbröd, som i sin tur var inspirerat av ett bröd av Jan Hedh
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.