Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Både morötter, chili, vitlök, ingefäraoch gurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
4 Soppa 500 g morötter 1 bakpotatis 1 gul lök 2 msk riven, färsk ingefära 1 tsk hackad, röd chili 1 msk olivolja 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl matlagningsgrädde salt och peppar 4 bröd (gärna bake off) Bönkräm 380 g kokta, vita bönor 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 msk vatten Till servering 270 g tofu 1/2 påse salladslök (à 125 g) Lägg till i inköpslistan
Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar, späd ev. med vatten om soppan är för tjock. Dela, kärna ur och hacka chilinoch fräs alla grönsaker i en kastrull i olivoljan
med mer vatten. Hacka grönsakerna och fräs dem i lite olja. Servera med en klick turkisk yoghurt eller crème fraiche, kanske några räkor eller lite stekt bacon på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.