Mörkchokladbottenmedvitchoklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
I takt med att dagarna blir mörkareoch kortare så blir också fikorna fler. Den här kladdkakan har fått en riktigt tjusig julskrud och kan nog koras till decembers godaste fika
Servera med grädde eller gräddglass. Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Blanda de torra ingredienserna, smält blockchokladen i en skål över vattenbad
)Mitt andra bidrag till Kladdkake-SM var alltså denna "Kladdkakamedvitchokladochchokladmaräng". Under chokladmarängtäcket finns en ljummen kladdkakamed bitar av vitchoklad
Jag gillar också kladdkakor, men eftersom jag dels inte tål gluten, dels försöker undvika vitt, raffinerat socker så långt som det går, så försöker jag ständigt hitta på nya, lite mer hälsosamma varianter
Smält smöret och bryt i den mörkachokladen. En snabb sökning visar att det kan vara gott att göra äppelpaj - det ska jag prova - eller kladdkakamed degbitar i - det har jag provat
Den här kladdkakan gör jag varje gång det är kladdkaka på G, basreceptet är outstanding och du kan toppa med vad du vill – här med färska hallon och blåbär
När smöret är smält kan du bryta i den mörkachokladen i bitar och långsamt låta den smälta med. Tryck ner delar av pepparkaksdegen lite här och var i smeten, det blir godast med myyycket
Vispa vitorna till ett skum och tillsätt socker lite efterhand tills du får en slät maräng. Twisten med denna kladdkaka är att den har ett täcke av maräng, det var verkligen jättegott
Efter en god middag och ett par flaskor vin hade vi löst utbildningskrisen i Sverige, förhandlat upp två gästers lön ochskrivit en artikel för tidningen Fokus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.