Det cirkulerar ju så många olika recept på nyttiga chokladbollar/rawfoodbollar ute på nätet nu för tiden, men nu behöver ni inte fundera längre vilket recept somär bäst, för härär det
Men, för tusentals år sedan bestod det söta i några funna blåbär ett äpple (som då var betydligt mindre sött än de vi äter idag) eller om vi hittade en skatt i form av honung
Våra ”brudar” ärsom bäst nu, sju år gamla och rutinerade jaktmaskiner. Förutom jakten försöker framförallt jag hinna ta tillvara på alla andra rikedomar som går att skörda nu, rikligt med torkad karljohansvamp har jag fått ihop och en del gula kantareller och ”trattisarna”
Skär bort roten på vitkålen skär ner huvudet i små tärningar. Lägg färs i en bunke och rör ihop med soja, anjovis,ägg grädde, buljong, sirap och kryddpeppar
Det är en norsk torsk av finaste kvalité som finns endast mellan januari och april och Ica Maxi på Ystadvägern i Malmö var först med att sälja den här fisken i Sverige, berättade dem
Den här sortens enkla recept är verkligen pasta när den ärsom bäst. Härom kvällen svängde min man ihop denna enkla pastarätt med inspiration från ett recept i Jamie's Italian
Nu tar det knappt ett år innan vi får se hur fortsättningen blir för alla fina karaktärer. Han steker rårakor och det frasande ljudet när hon tar en tugga är oemotståndligt
Frågan är vad jag ska hitta på för annat husmanskostigt nu då. Låt såsen småputtra några minuter och häll sedan i lite av saften som finns i lingonburken
Man är ju aldrig så kritisk somnär det kommer till sin egen mat, men idag vill jag bara överösa mig själv med komplimanger över hur jäkla gott det blev
Börja med att blanda ströbröd, grädde och ägg i en skål, låt svälla några minuter. Visst är det lite småjobbigt att stå där och rulla dom men det är det faktiskt värt, så himla gott som det ju faktiskt blir
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.