En fiskrätt i barnens smak som passar perfekt att starta upp veckan med. Mer rödspätta. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn purjolöken i några minuter
När jag var liten hade jag den som favorit och nu är det Amanda som äter den med stor aptit. Rödspätta fileér Champinjon creme Röd caviar Vispgrädde Salt Tillbehör
Själv tycker jag att det är minst lika gott med blomkålspuré som med potatismos, men den åsikten delar inte Amanda, så därför gjorde jag halva formen med vardera
Rör ihop ströbröd tillsammans med salt och citronpeppar och vänd sedan filéerna i det. Panerad rödspätta (ca 4 potioner). Stek på medelvärme i ca 3 minuter på varje sida. Panerad rödspätta (ca 4 potioner)
Jag åt två bitar fisk, men bara den ena lyckades komma med på bild. Torka av fisken med ett hushållspapper och doppa den först i ägget och sedan i mjölblandningen
Lägg rödspättan i en ugnsfast form. Krydda med lite svartpeppar. Servera gärna med nån grönsak. Jag brukar även krydda min mat med lite narom (alpnaering) vid servering
Servera spättafiléerna med kokt potatis, bakad purjolök och brynt smör. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek spättafiléerna på medelhög värme ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. 600 g Rödspättafile
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.