Skär tomaterna i bitar ochfetaost i tärningar, hacka den färska basilikan och blanda ner dem. Eller packa ner dem i picknickkorgen och dra ut på äventyr
Dessa matmuffins gjorde jag förra veckan och de blev riktigt goda och perfekt som mellanmål. Fördela smeten i muffinsformar som du med fördel placeras i en muffinsplåt
Ett tips om pajskalet spruckit - vilket det ganska ofta gör med just glutenfria pajdegar - är att snabbt "laga" det med lite ost som får smälta ned i sprickorna genast när det kommer ut ur ugnen
Jag hade tärnad fetaost, röda och gula tomater, bacon och oregano i mina muffins och det passade bra ihop, om jag skulle ha i något mer så kanske det skulle vara soltorkade tomater i själva smeten för att ge den mer smak
Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt. Låt pajen "sätta sig" några minuter och servera den sedan med en fräsch sallad
Tillsätt tomatpuréoch låt fräsa runt några minuter. I min goda gratäng samsas både Italien och Grekland i bästa medelhavsanda, med salsiccia respektive fetaost
Pajskalet gjorde jag av Universalbakmixen från Urtekram, som har en massa bra glutenfria produkter. Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomateroch getost
Fetaost biffar med soltorkade tomater. Smaka av med salt och peppar. Potatissallad med sparris. Smula ner fetaosten i färsen, viltkryddan och salta och peppra efter smak
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Denna gång valde jag att servera dem enkelt, med en yoghurtsås och en tomatsallad. Denna gången valde jag att banda den kalla quinoan med spenat, fetaostoch majs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.