Igår gjorde jag egna köttbullar. Var evigheter sen jag gjorde det sist och receptet jag brukar använda kommer från en kokbok som mitt ex hade när vi bodde tillsammans
Ta en deciliter mindre om du har ett fylligt vin annars blir det en aning för dominant smak. När vi nu befinner oss mitt i vintern och med ett par minusgrader ute känns det rätt med en härligt gryta
Jahaja, där fick vi för att vi önskade minusgrader till raggorna vi ska få stickade. Snön faller igen, även om det inte är några fasliga mängder så var det faktiskt inte snö vi önskade
Denna middag blev sjukt god, och att göra egna gnocchi var väl värt besväret. Inte så klurigt alls, men vansinnigt gott, särskilt när de få steka lite i smör och bli frasiga
Att göra köttgrytor är verkligen härligt. Man kan variera dem nästan hur mycket som helst, och låter man bara köttet koka tillräckligt länge, så blir det också alltid gott
En underbart god och väldans enkel fiskgryta. Ca 6 personer + matlåda. Du behöver. 3 st bananscharlottenlökar1 gul lök3 vitlöksklyftor400 gram färska champinjoner3 dl vitt vin1 liter passerade tomater400 gram blandad fisk, färsk eller fryst i tärningar ca 3x3 cm (Vi använde lax, hajmal och sej)200 gram stora räkor500 garm musslor med skal250 gram grön sparris
Biffar och biffar, kanske lite mer åt järphållet, men extra gott med ostfyllningen. 8 Biffar 500g Blandfärs1 ÄggStröbrödSaltGrovmalen SvartpepparLökpulver1 Pkt Fetaost, hackat i bitarBlanda alla ingredienserna till färsen, använd så mycket ströbröd så att färsen får lagom konsistens