Mina favoriter

Mina favoriter

  • 14 Recept
Mina favoriter
Kycklingpasta

Kycklingpasta

Skär kycklingen i tärningar, inte för små, och häll ner i en påse som rymmer 2-3 l. Häll salt, peppar ev
Vaniljglass

Vaniljglass

Hemmagjord vaniljglass smakar verkligen mycket godare än köpt och så enkel som den är att göra så ska jag från och med nu se till att jag alltid har en låda i frysen

Havtornspannacotta

1.  Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten, ca 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädden med vaniljfrön, vaniljstång och havtornsmarmelad
Vaniljpannacotta med passionsfrukt

Vaniljpannacotta med passionsfrukt

I helgen gjorde jag vaniljpannacotta till efterrätt. Denna blir heeeelt perfekt och supergod. Receptet räcker till 2 eller 3 små glas om man vill men går bra att dubbla om man är fler
Nyttigt knäckebröd àla GI.

Nyttigt knäckebröd àla GI.

Hej på Er, förlåt den dåliga uppdateringen här på bloggen. Har haft fullt upp med att måla köksmöbler och att vara barnvakt åt mitt lilla barnbarn senaste veckan
Nyårsdessert, och Gott Nytt År!

Nyårsdessert, och Gott Nytt År!

Nu närmar det sig. Om ca tio timmar står man ute och lyssnar på kyrkklockornas klämtande tillsammans med smällarna från raketerna, ser hur himlen växlar i en massa härliga färger och mönster
Nyårsdesserten är bestämd

Nyårsdesserten är bestämd

Visst Pannacotta kanske inte den nyaste av desserter men så himla gott. När det dessutom är Norrlandsstuk på menyn så är hjortron så underbart gott till
Nyårsdessert

Nyårsdessert

Förra året gjorde jag en hallonpannacotta som var ooootrooooligt god. I år kommer jag att göra den igen för att det är en sån klockren nyårsdessert och för att jag redan nu dreglar när jag tänker på den
Hjortronpannacotta

Hjortronpannacotta

Älskar man hjortron lika mycket som jag gör så rekommenderar jag denna dessert, den är otroligt god och väldigt lätt att göra
Minipizzor - drinktilltugg

Minipizzor - drinktilltugg

Små pizzor att ha som drinktilltugg eller plockmat på en buffé. Jag hade dessa och lite mer som förrätt vid ett tillfälle i våras
Himmelska kolamuffins

Himmelska kolamuffins

Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke för att sedan hälla över blandningen i ägg och socker smeten