Snabblagad Laxgryta
Birgitta Höglund´s Mat
Birgitta Höglund´s Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Laxgryta med Grädde och Grönt
  • 400 gr Lax i bitar
  • 2 +2 msk Smör
  • 6 Champignoner
  • 2 små Tomater
  • ½ röd Spetspaprika
  • ½ grön Spetspaprika
  • 2 msk strimlad Purjolök
  • ½ tsk Oregano
  • 2 msk hemgjord Ketchup
  • 1 msk pressad Citron
  • 1 dl Grädde
  • Havssalt och nymald Vitpeppar
  • Skär champignoner och grönsaker i bitar. Stek i hälften av smöret i en stekpanna, krydda med salt, peppar och oregano.
  • Häll på citronsaft, ketchup och grädde och låt puttra några minuter.
  • Stek under tiden laxbitarna i resten av smöret, salta och peppra.
  • När de är klara, vilket bara tar ett par minuter, häller Du över grönsaksblandningen och ger allt ett uppkok under försiktig omrörning.
  • Servera med Citron och en Grönsallad med Granatäppelkärnor, kallpressad Olivolja och Granatäppelvinäger.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.