Mina favoriter

Mina favoriter

  • 17 Recept
Mina favoriter
Hemmagjord rabarbersaft

Hemmagjord rabarbersaft

Du behöver. 5 dl rödavinbär. 1 kg rabarber. 1/2 citron (saften). 4 dl socker. 5 dl vatten. Gör såhär. - Rengör rabarberna och bären noggrant
Banan och choklad muffins

Banan och choklad muffins

Dessa gjorde jag för ett tag sedan blir otroligt saftiga och goda Till 8 stora eller 16 normalstora 2 mosade bananer 1 ägg 1

Filodegsrullar med lax och spenat

Fyllning. Förväll spenaten och krama ur vätskan. Grovhacka spenaten och blanda med finhackad lax, honung, ägg, salt och peppar i en skål till en jämn smet
Glutenfri tabbouleh med quinoa

Glutenfri tabbouleh med quinoa

I början av juni var jag och grattade min unga släkting Johan, som tog studenten. Hans pappa Tino kommer ursprungligen från Libanon, och lagar fantastisk libanesisk mat
Tabbouleh

Tabbouleh

I helgen så hade jag en middagsbjudning för några vänner. Temat var libanesiskt. Meze tillbehör tillagades och en buffé dukades upp
Filodegsrullar med fetaost

Filodegsrullar med fetaost

Mezebuffén fortsätter. Idag med filodegsrullar med fetaost. De här rullarna är goda. Verkligen supergoda. Jag visste inte riktigt hur jag skulle gå tillväga för att få till dem som jag ville ha dem och till råga på allt så var filodeg nästan omöjligt att köpa här i Helsingfors
Filodegsrullar med kräftfyllning

Filodegsrullar med kräftfyllning

Sila bort lagen från kräftstjärtarna och låt dem rinna av i en sil. Hacka dem fint. Blanda kräftorna med salladslök, philadelphiaost och pepparrot

Marinerad kalvstek

Att lägga kött i marinad är ju inget nytt, men att marinera kalvstek innan tillagning har jag inte testat förut

Örtmarinerad lax

På söndag åker kärleken till London och vi andra två i familjen R/P blir hemma ensamma för första gången någonsin
Långkokt högrev...

Långkokt högrev...

En söndagsmiddag som både var nytänkande och traditionell på samma sätt och nu är jag kär i den av mina kryddor som jag haft svårast för själv
Dubbelmarinerad oxfilé

Dubbelmarinerad oxfilé

En klassiker från Allt om mat kommer här. Har du inte provat det r det dags nu, kanske att överraska far med på söndag
Chipotlesmör

Chipotlesmör

Om man tar en snabb titt i min kyl (eller mina kylar, jag har två. ) så upptäcker man snabbt att det finns väldigt många små glasburkar och plastflaskor för smaksättning
Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Den som väntar på något gott. Efter 2 dygn i rödvinsmarinaden blev det en underbart god stek. 1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden
Hårt tunnbröd

Hårt tunnbröd

Detta bröd bakas nästan en gång i veckan. Ett hårt bröd med god kumminsmak. Sätt ugnen på 225 grader. 50 g mjölkfritt margarin
Hårt tunnbröd

Hårt tunnbröd

Mal kryddorna innan den används, annars riskerar den att kakan går sönder. Blanda i hop allt, den ska vara ganska lös
Citrusmarinerad kycklingfilé

Citrusmarinerad kycklingfilé

Marinaden. Tvätta citrusfrukterna väl å skär av det yttersta skalet med en potatisskalare. Dela frukten och pressa ur saften